Hovedseksjon

Ungdomsbedrifter på Foss

Innovation Camp App

Entreprenørskap og bedriftsutvikling er et populært fag på Foss.

Du arbeider i egen bedrift allerede som skoleelev! Entreprenør og bedriftsutvikling passer for alle som senere skal ha en jobb, enten som ansatt eller som gründer av eget firma.

Vi samarbeider tett med Ungt entreprenørskap Norge, som gir oss mye hjelp og tilbyr en rekke relevante kurs i for eksempel kreativitet, nettverksbygging, regnskap, ledelse og markedsføring. Vi samarbeider også med næringslivet, bla. a. gjennom skolens partnerskapsbedrifter og mentorer fra næringslivet.

ÅRETS UNGDOMSBEDRIFTER PÅ FOSS!

SKOLEÅRET 2021-22 ER DET 6 NYOPPSTARTEDE BEDRIFTER PÅ FOSS:

EMPLOY Z

Employ_Z_logo-300x300.jpg

Ungdommer har behov for jobb, vi i Employ Z driver derfor jobbformidling for vår generasjon. Kunnskap og erfaring fra dagens ungdom vil være til nytte i samfunnet og vil skape bedre variasjon i arbeidslivet.

DAFA

DaFa logo.png

DaFa bags produserer trendy, bærekraftige og praktiske handlenett for ungdom, hvor deler av overskuddet skal til å lage en Care-package med sanitetsprodukter som skal sendes til jenter og kvinner i fattige strøk.

VORS-SPILL

Vors-spill logo.jpg

Vors-spill utvikler et eget brettspill, rettet mot ungdom. Vårt formål er å skape god stemning på vorspiel gjennom en felles aktivitet.

CAMELTOTES

Cameltotes logo.png

Cameltotes tar imot brukt stoff og brukte klær som du ikke trenger lenger. Av stoffet syr vi kule bærekraftige totebags som vi selger til miljøbevisste ungdommer i Oslo.

Imprimer produserer og selger bærekraftige 3D produkter for bedrifter og privatpersoner.

LUKAS STRANGER

Lukas Stranger logo.png

Lukas lager motivasjons- og inspirasjonsvideoer på TikTok.

SKOLEÅRET 2021-22 ER DET 5 FLERÅRSBEDRIFTER PÅ FOSS:

DUX FOSS MUSIKKMANAGEMENT (startet august 2005)

Dux ønsker å gi enkeltpersoner og bedrifter musikalsk underholdning på ulike arrangementer, ved å tilby musikk med musikkelever fra Foss.

FOSS-LIGAEN (startet august 2018)

Foss-Ligaen en intern liga på Foss videregående skole, der elevene konkurrerer i forskjellige ballspill i friminuttene. Ligaen ønsker å skape et bedre samhold blant elevene.

FOSSMERCH (startet august 2019)

FossMerch utvikler skolegenser + etter hvert flere Fossprodukter.

LØKKASTRIKK (startet august 2021)

Løkkastrikk strikker miljøvennlige og personlige luer på bestilling.

ABROS (startet august 2021)

Abros tilbyr graffitikurs.

Vil du vite mer om fagtilbudet entreprenørskap og bedriftsutvikling?

Hvis du synes det virker spennende å starte en bedrift, så kan du lese mer om fagtibudet her: Entreprenørskap og bedriftsutvikling

Ta gjerne også kontakt med skolens rådgivere for spørsmål om våre studieprogrammer og fagtilbud: Rådgiverne på Foss