Ungdomsbedrifter på Foss

Innovation Camp App

Entreprenørskap og bedriftsutvikling er et populært fag på Foss.

Du arbeider i egen bedrift allerede som skoleelev! Entreprenør og bedriftsutvikling passer for alle som senere skal ha en jobb, enten som ansatt eller som gründer av eget firma.

Vi samarbeider tett med Ungt entreprenørskap Norge, som gir oss mye hjelp og tilbyr en rekke relevante kurs i for eksempel kreativitet, nettverksbygging, regnskap, ledelse og markedsføring. Vi samarbeider også med næringslivet, bla. a. gjennom skolens partnerskapsbedrifter og mentorer fra næringslivet.

ÅRETS 17 UNGDOMSBEDRIFTER PÅ FOSS!

SKOLEÅRET 2020–21 HAR FOSS 4 FLERÅRS-BEDRIFTER:

DUX FOSS MUSIKKMANAGEMENT (startet august 2005)

Dux ønsker å gi enkeltpersoner og bedrifter musikalsk underholdning på ulike arrangementer, ved å tilby musikk med musikkelever fra Foss.

FOSS-LIGAEN (startet august 2018)

Foss-Ligaen en intern liga på Foss videregående skole, der elevene konkurrerer i forskjellige ballspill i friminuttene. Ligaen ønsker å skape et bedre samhold blant elevene.

FOSSMERCH (startet august 2019)

FossMerch utvikler skolegenser + etter hvert flere Fossprodukter.

RESY (startet august 2019)

Resy setter syere i kontakt med de som ønsker klær reparert / redesignet.

SKOLEN HAR OGSÅ 13 NYSTARTEDE BEDRIFTER:

BYTT TIL NYTT

Bytt til nytt lager klesbyttearrangement.

LØKKASTRIKK

Løkkastrikk strikker miljøvennlige og personlige luer på bestilling.

MUSIKK-KAMERATENE

Musikk-kameratene tilbyr instrumentundervisning til nybegynnere og litt viderekommende, barn i alderen 7-17 år, til en billigere penge.

FOSSFIX

FossFix Tilbyr utsmykning av skoler med elevkunst og bilder som reflekterer skolemiljøet.

FOSSÅRBOKA

Fossårboka lager en årbok for alle elevene ved Foss videregående skole som skal inneholde ulike hendelser gjennom skoleåret 2020/2021, bilder av elever og lærere på skolen og andre innsendte bidrag.

ALLEY-OOP

Alley-oop hjelper unge idrettsinteresserte å komme i aktivitet og bli bedre i sine sporter.

ABROS

Abros tilbyr graffitikurs.

PERLEBYEN

Perlebyen selger egenproduserte perlesmykker og en andel av inntektene går til SOS-barnebyer

SECONDSECKS

SecondSecks selger trendy og miljøvennlige T-skjorter med valgfritt ord som sys på av gjenbrukt stoff.

SESSORY

Sessory produserer håndlagede ringer av forgylt eller forsølvet metalltråd.

SOME

SoMe hjelper bedrifter og organisasjoner med markedsføring på sosiale medier.

VANDREMUSIKKEN

Vandremusikken er et ensemble med messingblåsere og slagverk, som kan spille både ute og inne og spille for alle som ikke kan gå på konserter under koronapandemien

WORKEY

Workey organiserer webinarer om bl.a. å skrive CV og om personlig økonomi, for å forberede ungdom på voksenlivet. Webinarholderne er eksperter som bedriften samarbeider med.

Vil du vite mer om fagtilbudet entreprenørskap og bedriftsutvikling?

Hvis du synes det virker spennende å starte en bedrift, så kan du lese mer om fagtibudet her: Entreprenørskap og bedriftsutvikling

Ta gjerne også kontakt med skolens rådgivere for spørsmål om våre studieprogrammer og fagtilbud: Rådgiverne på Foss