Oppdragsgiver var LØFBERGS KAFFE. Elevene jobbet 3 dager i svensk-norske grupper og oppgaven var: Hvordan kan vi utnytte reststrømmene fra kaffeforbruket? Skap bærekraftige og sirkulære produkter og/eller tjenester ut av kafferester.
Campen var en del av et av skolens Erasmusprosjekt.
Gruppene fremførte en pitch + leverte en reklamefilm til juryen. Oppgaven var:
- Ha tydelig kobling mellom ide og ferdig produkt
Si noe om hvem som skal utvikle produktet + finansiering
Beskriv en fungerende forretningsmodell
Løsningen skal være knyttet til bærekraftsmål nr. 12: Ansvarlig forbruk og produksjon
InnovasjonsCampen ble et godt samarbeid mellom Løfbergs, lærere og elever på Lillerudsgymnasiet og på Foss videregående skole + Ungt Entreprenørskap Värmland og Ungt Entreprenørskap Oslo som var med som tilretteleggere.
Løsningene elevene presenterte for juryen, gikk bl.a ut på å lage gjødsel eller biodiesel av de store mengder næringsrik kaffegrut som blir til overs fra bedrifter og forbrukere hver dag.