Ungdomsbedrifter på Foss

Entreprenørskap og bedriftsutvikling er et populært fag på Foss som for tiden har rundt 50 elever i faget

Foss har til sammen ti ungdomsbedrifter:

• Lucio lager en sykkelvest med blinklys på ryggen og trådløs betjening plassert på sykkelstyret.
  • EnergYou lager en dynamo som lader mobilen når man sykler.
  • Usefood lager en app som gir deg oppskrifter som utnytter ingredienser du har liggende og dermed unngår å kaste mat.
  • Matfatet tilbyr en delingstjeneste på nett der private kan kjøpe mat av private, også veganer- og vegetarianermat.
  • Eldre@nett holder datakurs for eldre.
  • Minihagen lager et minidrivhus-kit man kan ha hjemme
  • Billisa lager spesialdesignede kort til enhver anledning.

3 flerårsbedrifter:

• Tidsklemmen tilbyr barnepass i «tidsklemmen» rundt middagstider.
  • Libellus produserer et enkelt nettbrett elever kan notere med hånd på
  • Musikkbedriften Dux musikkmanagement (www.duxfm.no) leier ut skolens musikkelever til ulike arrangementer.

Foss var for sjette året på rad den Osloskolen som vant flest priser på Fylkesmessen i februar 2016. Vi hadde også i år to bedrifter med i årets NM: Matfatet fikk 1. pris i Logokonkurransen og Lucio ble nominert i to kategorier.

Skoleåret 2015/16 har vi samarbeidet med entreprenører i Latvia og Sverige, og hatt prosjekter med bl.a. BI Nydalen, Evry og Ungt Entreprenørskap i Uganda. I 2014 ble Foss utnevnt til «Årets entreprenørskapsskole».

Følg Fosselevenes ungdomsbedrifter på www.entreprenørskapsbloggen.no.