Ungdomsbedrifter på Foss

Entreprenørskap og bedriftsutvikling er et populært fag på Foss

Foss har i år tilsammen åtte ungdomsbedrifter.

TO FLERÅRS-BEDRIFTER:

Ascolta
Har produsert en voldsalarm med lommelykt, rettet mot russen

Dux Foss Musikkmanagement
Tilbyr enkeltpersoner og bedrifter musikalsk underholdning til ulike arrangementer ved å tilby musikk med musikkelever fra Foss

SEKS  BEDRIFTER SOM ER NYSTARTET DETTE SKOLEÅRET:

Flyktningfadder
Skal ha kontakt med ulike Flyktningmottak om en fadderordning der norske ungdommer og unge flyktninger møtes for å gjøre aktiviteter sammen

LEKSEKAMERATEN
Tilbyr leksehjelp til barn og unge fra elever på Foss

ARNE
Redesigner klær

ReNet
Lager bærenett av gamle jeans og ola-jakker

Logo-Land
Designer din logo og hjelper også med annet innenfor bedriftsprofilering

Hvitvaskerne
Tilbyr rengjøring gjort av ungdommer til en rimelig pris

Foss har vært den mestvinnende skolen på Fylkesmessen for Oslos ungdomsbedrifter gjennom en lang periode og har mange ganger vært med på å representere Oslo i NM. I 2014 ble Foss utnevnt til «Årets entreprenørskapsskole».

Flere av ungdomsbedriftene på Foss har etter endt skolegang fortsatt som aksjeselskap, bant annet Generasjonsmøtet M, som i fjor ble kåret til Årets sosiale entreprenør av Ferd.

Gjennom 11 år med entreprenørskap på Foss, har vi besøkt og samarbeidet med entreprenører fra disse landene: Bulgaria, Tyskland, Sveits, Tanzania, Belgia, Latvia, Sverige og Uganda.

Følg Fosselevenes ungdomsbedrifter på
www.entreprenørskapsbloggen.no.