Ungdomsbedrifter på Foss

Fosselevenes ungdomsbedrifter

Entreprenørskap og bedriftsutvikling er et populært fag på Foss som for tiden har rundt 50 elever i faget, i til sammen ti ungdomsbedrifter:

Lucio lager en sykkelvest med blinklys på ryggen og trådløs betjening plassert på sykkelstyret. EnergYou lager en dynamo som lader mobilen når man sykler. Usefood lager en app som gir deg oppskrifter som utnytter ingredienser du har liggende og dermed unngår å kaste mat. Matfatet tilbyr en delingstjeneste på nett der private kan kjøpe mat av private, også veganer- og vegetarianermat. Eldre@nett holder datakurs for eldre. Minihagen lager et minidrivhus-kit man kan ha hjemme og Billisa lager spesialdesignede kort til enhver anledning. Foss har 3 flerårsbedrifter: Tidsklemmen tilbyr barnepass i «tidsklemmen» rundt middagstider. Libellus produserer et enkelt nettbrett elever kan notere med hånd på og musikkbedriften Dux musikkmanagement (www.duxfm.no) leier ut skolens musikkelever til ulike arrangementer.

Foss var for sjette året på rad den Osloskolen som vant flest priser på Fylkesmessen i februar 2016. Vi hadde også i år to bedrifter med i årets NM: Matfatet fikk 1. pris i Logokonkurransen og Lucio ble nominert i to kategorier. Skoleåret 2015/16 har vi samarbeidet med entreprenører i Latvia og Sverige, og hatt prosjekter med bl.a. BI Nydalen, Evry og Ungt Entreprenørskap i Uganda. I 2014 ble Foss utnevnt til «Årets entreprenørskapsskole».

Følg Fosselevenes ungdomsbedrifter på www.entreprenørskapsbloggen.no.